tours – rondleidingen

My apologies for non-Dutch speakers, but because I give my guided tours in Dutch, the information about the tours is also only in Dutch. Please feel free to explore London with the help of my pages under London tips.

Rondleidingen in Oost-Londen

Wat leuk dat je op mijn website bent geland tijdens je zoektocht naar rondleidingen in Londen! Het zal je waarschijnlijk wel online zijn opgevallen dat er tientallen verschillende aanbieders zijn, variërend van Jack the Ripper wandelingen tot graffiti toers, maar mijn rondleidingen zijn uniek omdat ik de enige Nederlandstalige gids in Oost-Londen ben! Ik zou mijn doelgroep behoorlijk kunnen uitbreiden als ik Engelstalige wandelingen zou aanbieden, maar ik wil graag een persoonlijk tintje geven aan mijn rondleidingen en hoe persoonlijker kan dat dan in mijn eigen moedertaal? Ik hoor ook vaak dat bezoekers het erg prettig vinden om een Nederlandstalige gids te hebben tijdens hun bezoek aan deze metropool.
rondleiding-Dutch-Girl-in-London-tour-Shoreditch-Brick-Lane

Brick Lane

Tijdens mijn wandelingen leid ik je door de bekende straat Brick Lane en omliggende straten van deze trendy en artistieke wijk. Het gebied rond Brick Lane is vanwege de strategische ligging door de geschiedenis heen een aantrekkelijke bestemming geweest voor immigranten. Het is daarom geen verrassing dat dit een van de grootste multiculturele wijken van Londen is. In de Victoriaanse periode maakte de beruchte Jack the Ripper de omgeving onveilig en nog wordt dit gebied gebruikt als filmset voor kostuumdrama’s gesitueerd in de Victoriaanse periode.
Brick-Lane-Shoreditch-Tours-rondleiding-Dutch-Girl-in-London
Tegenwoordig is Brick Lane vooral een verzameling van Bengalen (niet voor niets is een deel van Brick Lane officieel omgedoopt tot Banglatown), graffiti-artiesten, hipsters en kunstenaars. Je vindt er onder andere de beroemde oude bierbrouwerij Truman Brewery waarin tegenwoordig alternatieve kledingzaken, pubs, restaurants, een onafhankelijke platenzaak en nog veel meer gevestigd zijn, maar verder vind je in de straten ook authentieke historische Joodse bakkers, kunstgalerijen, exclusieve kledingboetieks, tientallen curryrestaurants, veel straatkunst en de stille getuigen van het verleden. shoreditch-street-art-london-roa-hanbury-street-brick-lane
Ik neem je graag mee op een wandeling om je kennis te laten maken met de bruisende East End en je ook de historische context ervan te geven!

Praktische info rondleidingen

Duur: 90 minuten.
Wie: Nederlandstalige bezoekers die goed ter been zijn en groepen van minstens 3 personen.
Kosten: £10 per persoon (contant en gepast te voldoen).
Wanneer: mijn reguliere rondleidingen vinden plaats in het weekend (zaterdag- of zondagochtend). Kom je liever op een andere dag of heb je specifieke wensen? Stuur me dan een e-mail (info@dutchgirlinlondon) en vermeld de gewenste dag, tijd, het aantal personen en eventueel je gewenste route/bezienswaardigheden.
Vertrekpunt: bij Carphone Warehouse (New Street) tegenover London Liverpool Street station.
Vertrektijd: in de ochtend, rond 10 uur (exact tijdstip in overleg).
Aanmelding: makkelijk: stuur me minstens een week van tevoren een e-mail (info@dutchgirlinlondon) waarop ik je een bevestiging en alle relevante informatie stuur.

Op maat gemaakte rondleidingen

Kom je naar Londen met een groep vrienden/familieleden of je school/bedrijf en wil je een speciaal op maat gemaakt programma? Ook dan kun je bij mij terecht! Stuur me een e-mail (info@dutchgirlinlondon) en vermeld daarin de data, het aantal mensen, je wensen en eventuele andere opmerkingen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op zodat we gezamenlijk tot een mooi programma kunnen komen!


Testimonials

Als onderdeel van een bezoek aan Londen dat ik organiseerde voor een Nederlands delegatie, wilde ik graag een toer van Londen ‘op maat’ regelen. Via een kennis kreeg ik de aanbeveling Zarina te contacteren – daar heb ik geen spijt van gekregen!
Zarina was heel prettig en snel in de communicatie en bovenal dacht ze echt mee over de invulling van de toer. Ik was onder de indruk van haar kennis en haar vlotte, ontspannen manier waarop zij de delegatie rondleidde. Een geslaagd onderdeel van het bezoek! Veel dank!

Eeke Dix – Political attaché Dutch Embassy UK

Op 7 januari 2018 heeft ons gezin een wandeling gemaakt door de wijk Brick Lane met Zarina. Ze heeft ons alle leuke plekken in de wijk laten zien, straten en pleinen waar je zelf niet zou komen. Verder heeft ze een heleboel verteld over de straatkunst die je normaal niet eens zou opvallen. Dus wanneer je in Londen bent en je wilt iets leuk doen, dan is dit zeker een aanrader!

Martin Kruithof