tours – rondleidingen

Ontdek Londen met een Nederlandse gids! Op deze pagina vind je informatie over mijn Nederlandstalige rondleidingen. Deze variëren van de super populaire Harry Potter rondleiding in Londen en tours langs bekende Londense bezienswaardigheden, maar ook rondleidingen langs onbekendere plekjes en hippe wijken. Hiermee bied ik leuke mogelijkheden aan voor bezoekers die Londen voor het eerst bezoeken, maar ook voor iedereen die al meerdere citytrips Londen hebben gedaan en eens wat anders willen zien dan de bekende sights!

My apologies for non-Dutch speakers, but because I give my guided tours in Dutch, the information about the tours is also only in Dutch. Please feel free to explore London with the help of my pages under London tips.

Praktische informatie voor alle rondleidingen

Vóór je reis: Sinds Brexit kun je niet meer met je ID-kaart naar Engeland reizen. Zorg er dus voor dat alle reizigers in bezit zijn van een geldig paspoort! Deze hoeft niet zes maanden geldig te zijn, maar de einddatum ervan moet wel ná je vertrek uit het VK zijn.

Betalen: De prijzen van mijn rondleidingen zijn in Britse ponden. Betaling vindt plaats op de dag van de rondleiding en wordt contant (graag gepast) voldaan.

Wanneer: Ik heb geen vaste dagen voor rondleidingen en plan ze in op aanvraag. Buiten de schoolvakanties, vinden de rondleidingen in principe plaats op zaterdag of zondag (meestal in de ochtend, tijdstip in overleg). Kom je liever op een andere dag? Stuur me dan een e-mail (info@dutchgirlinlondon.com) en vermeld de gewenste dag, tijd, welke rondleiding(en) je wilt doen en het aantal personen.

Minimumaantal deelnemers: Geplande rondleidingen gaan alleen door bij minstens drie deelnemers. Wil je toch ontzettend graag met mij op stap (wat ik uiteraard goed begrijp ;-)), dan is dit mogelijk voor een toeslag.

Aanmelding: Stuur mij (Zarina) bij voorkeur minstens een week van tevoren een e-mail (info@dutchgirlinlondon.com) waarop ik je een bevestiging en alle relevante informatie stuur.

Let op! Ik reageer doorgaans heel snel op e-mails, maar merk steeds vaker dat mijn mailtjes terechtkomen in de spambox van anderen. Check daarom regelmatig je spam om te zien of je mijn reactie niet hebt gemist!

Aanstaande bevestigde rondleidingen in Londen

Kom je binnenkort naar Londen en wil je aansluiten bij een van mijn Nederlandstalige rondleidingen in Londen? Kijk dan eens naar mijn aanbod voor de komende weken. Onderstaande rondleidingen zijn reeds bevestigd en gaan sowieso door.

Kom je op een andere dag / tijd of wil je liever een andere route met je Nederlandse gids in Londen doen? Je kunt me altijd mailen om te vragen naar mijn beschikbaarheid en mogelijkheden.

Op de volgende data ben ik niet beschikbaar:

10-17 januari 2024

DatumTijdRondleiding
Zaterdag 2 decemberochtendPrivétour, VOL
Zaterdag 2 december13.30 – 15.00Shoreditch
Zaterdag 9 december10.00 – 13.00Van Covent Garden naar Tower Bridge
Zaterdag 9 december14.30 – 17.30Harry Potter
Zondag 24 december13.30 – 16.30Harry Potter
Donderdag 28 december13.00 – 16.00Harry Potter
Dinsdag 2 januari13.00 – 16.00Harry Potter
Zaterdag 6 januari09.30 – 12.30Harry Potter

Ontdek Londen met een Nederlandstalige gids: een greep uit mijn rondleidingen in Londen

1. Harry Potter tour – BESTSELLER!

Een verborgen steegje in Londen dat de inspiratie is geweest van de Wegisweg, een van de hoogtepunten tijdens de Nederlandse Harry Potter tour in Londen

Ben jij ook zo weg van de magische wereld van Harry Potter? Dan is deze rondleiding een echte must! Het grootste deel van de boeken en films mag zich dan wel op Zweinstein afspelen, maar wist je dat er ook talloze locaties in Londen in voorbijkomen? Deze speciale Nederlandse Harry Potter rondleiding start bij het beroemdste perron ter wereld en brengt je langs een aantal prachtige filmlocaties en ook een geheim steegje dat een zeer belangrijke inspiratiebron is geweest voor de Wegisweg. Maar aangezien de Harry Potter filmlocaties in hartje Londen te vinden zijn, komen we ook langs bijna alle must-see bezienswaardigheden in Londen waardoor deze rondleiding ook meteen een fantastische sightseeing tour is!

Details wandeling Harry Potter

Duur: 3 uur
Kosten: £25 per persoon (contant en gepast te voldoen).
Vertrekpunt: Waar anders dan Platform 9 3/4 in treinstation Kings Cross?!
Bijzonderheden: Voor deze rondleiding wordt ook gebruikgemaakt van de metro (niet inbegrepen in de kosten) dus het is essentieel om een Oystercard (met daarop reistegoed) te hebben. Als alternatief kun je in Londen ook met Apple Pay, Google Pay en contactless bankpassen betalen voor het openbaar vervoer.

2. Londen Highlights langs de Theems

Uitzicht op Tower Bridge, een van de bekende bezienswaardigheden in Londen die we aandoen tijdens de Theems Highlights Nederlandse rondleiding in Londen

Deze rondleiding start bij de Tower of London waarna we iconische Tower Bridge oversteken om deze verrassende wandeling langs de Theems te beginnen. We zien de oude pakhuizen waar de Britse zeelui tijdens het koloniale tijdperk hun specerijen en thee naartoe voerden, maar ook ultramoderne architectuur zoals The Shard en het voormalige stadhuis. We lopen door de prachtige Borough Market, een van de oudste voedselmarkten in Londen, en passeren London Bridge, de oudste brug in Londen, origineel gebouwd door de Romeinen. Via de wereldberoemde Tate Modern en de imposante Millennium Bridge met fraai zicht op St Paul’s Cathedral, eindigen we de rondleiding naast de London Eye waar we kunnen genieten van een schitterend uitzicht op het Parlementsgebouw met uiteraard Big Ben.
Dit is een heerlijke wandeling weg van het drukke verkeer in Londen en combineert zowel bekende bezienswaardigheden in Londen als minder bekende plekjes.

Details wandeling Londen Highlights langs de Theems

Duur: 2 uur
Kosten: £20 per persoon (contant en gepast te voldoen).
Vertrekpunt: Tower Hill metrostation
Bijzonderheden: Deze wandeling is goed te combineren met de Oost-Londen rondleiding (zie hieronder). Stuur me een e-mail (info@dutchgirlinlondon.com) indien je geïnteresseerd bent in deze combi-tour.

3. Soho: hét bruisende hart van Londen

Uitzicht op de kleurrijke Carnaby Street, een van de bijzondere plekjes die we aandoen tijdens de Soho Nederlandstalige rondleiding in Londen

Deze geweldige rondleiding door Soho is perfect voor bezoekers die al vaker in Londen zijn geweest en eens wat anders willen zien dan de bekende bezienswaardigheden. Soho is hét bruisende hart van Londen. Deze wijk in de West End, vroeger letterlijk het meest westelijk puntje van Londen, is van oudsher al the place to be voor alle vormen van vermaak. Je vindt hier het gros van alle theaters in Londen, de grootste concentratie (gay) bars, clubs en restaurants, en ook de iconische Chinatown. We bezoeken prachtige straatjes zoals Carnaby Street, Seven Dials en Covent Garden, maar maken ook kennis met de spicy side of Soho wat tot zeer recent bekendstond als de red light district van Londen.

Details wandeling Soho

Duur: 2,5 uur
Kosten: £25 per persoon (contant en gepast te voldoen).
Vertrekpunt: Voor het Criterion Theatre op Piccadilly Circus (neem Exit 4 in Piccadilly Circus metrostation)
Bijzonderheden: Deze wandeling combineert bekendere Londense plekjes als Piccadilly Circus, Leicester Square en Covent Garden met wat onbekendere straatjes en is altijd een dikke hit onder zowel bezoekers die voor de eerste keer naar Londen komen als mensen die al heel vaak een citytrip Londen hebben gedaan en weleens wat anders willen zien.

4. Covent Garden > Tower Bridge: hippe winkelstraatjes en klassieke bezienswaardigheden

Collage van een foto van Covent Garden en een foto van Tower Bridge, twee hoogtepunten die we aandoen tijdens de Nederlandstalige rondleiding in Londen van Covent Garden naar Tower Bridge

Deze gloednieuwe tour combineert bekende Londense bezienswaardigheden met zeer verrassende en knusse winkelstraatjes in de West End. Het is een ontzettend leuke optie om bekende attracties in Londen te zien, maar biedt ook wat alternatieve plekjes die deze rondleiding net wat interessanter maakt voor mensen die meer dan alleen de klassieke sights willen zien. Deze rondleiding begint vlak bij Covent Garden en gaat via Leicester Square en Trafalgar Square naar de overkant van de Theems waar we worden getrakteerd op mooie aanblikken van de London Eye en Big Ben. Terwijl we de Theems volgen, komen we langs nog meer bekende Londende bezienswaardigheden met als klapper de Tower Bridge waar we eindigen met een prachtig uitzicht op Tower of London.

Details wandeling Covent Garden > Tower Bridge

Duur: 3 uur (inclusief korte koffiepauze)
Kosten: £30 per persoon (contant en gepast te voldoen), exclusief kosten voor drankjes.
Vertrekpunt: Cambridge Theatre op Earlham Street, WC2H 9HU7 (waar de musical Matilda wordt opgevoerd, vlak bij Covent Garden)

5. Oost-Londen: geschiedenis en street art in multicultureel Shoreditch

Met deze rondleiding is het ooit allemaal begonnen na mijn emigratie naar Engeland in 2012! Ik ben uiteraard behoorlijk bevoordeeld, maar Shoreditch is toch wel mijn favoriete wijk in Londen. Tijdens mijn Oost-Londen wandeling leid ik je door de bekende Brick Lane en omliggende straten in deze hippe en artistieke wijk. Het gebied rond Brick Lane is vanwege de strategische ligging door de geschiedenis heen een aantrekkelijke bestemming geweest voor immigranten. Het is daarom geen verrassing dat dit een van de grootste multiculturele wijken van Londen is. In de Victoriaanse periode maakte de beruchte Jack the Ripper de omgeving onveilig en nog wordt dit gebied gebruikt als filmset voor kostuumdrama’s gesitueerd in de Victoriaanse periode. Daarnaast kunnen we nog steeds genieten van de levendige overdekte Victoriaanse markthal Old Spitalfields Market waar je ogen en oren tekortkomt!

The beautiful covered Old Spitalfields Market in Shoreditch, London is home to dozens of independent market vendors
Old Spitalfields Market

Tegenwoordig is Brick Lane vooral een verzameling van Bengalen (niet voor niets is een deel van Brick Lane officieel omgedoopt tot Banglatown), graffiti-artiesten, hipsters en kunstenaars. Je vindt er onder andere de legendarische bierbrouwerij Truman Brewery waarin tegenwoordig alternatieve kledingzaken, vintage boetieks, pubs, restaurants, een onafhankelijke platenzaak en nog veel meer gevestigd zijn, maar verder vind je in de straten ook authentieke historische Joodse bakkers, kunstgalerijen, tientallen curryrestaurants, veel straatkunst en de stille getuigen van het verleden.

Mijn liefde voor street art is in Londen begonnen en ik reis tegenwoordig zelfs vaak af naar bestemmingen die bekendstaan om deze waanzinnige kunstvorm. Ik ken daarom de namen van een groot aantal van de artiesten wiens werken we tegenkomen in Shoreditch, het epicentrum van Londense street art scene, en kan je ook iets meer over ze vertellen.

Fantastische muurschildering in Brick Lane, een van de geweldige plekjes die we aandoen tijdens de Nederlandse rondleiding in Shoreditch, een hippe wijk in Londen

Details wandeling Oost-Londen

Duur: 90 minuten
Kosten: £15 per persoon (contant en gepast te voldoen).
Vertrekpunt: London Liverpool Street station
Bijzonderheden: deze rondleiding is eventueel uit te breiden met: de Londen Highlights langs de Theems (zie wandeling 6) of Oost-Londen EXTRA (zie wandeling 7), mijn persoonlijke favoriet!

6. Combi-tour: Shoreditch en bezienswaardigheden langs de Theems

Overdekte Victoriaande markt Leadenhall Market, een verborgen parel in Londen die we aandoen tijdens een bijzondere Nederlandse rondleiding in Londen

Deze speciale combi-tour is een combinatie van een aangepaste Shoreditch tour en Theems Highlights wandeling. We zien de must-see attracties in Spitalfields en Shoreditch zoals de Old Spitalfields Market en waanzinnige muurschilderingen. Onderweg naar de Theems lopen door The City, de plek waar de Romeinen London bijna 2.000 jaar geleden hebben gesticht. Tegenwoordig is het het financiële zakendistrict en de opvallende moderne architectuur vormen een fraai contrast met de historische gebouwen als Leadenhall Market en de Tower of London. Na Tower Bridge overgestoken te hebben, vervolgen we onze wandeling langs de Theems en zien we enkele van de bekendste bezienswaardigheden in Londen langs de rivier.

Details combi-tour Shoreditch en Theems Highlights

Duur: 3 uur
Kosten: £30 per persoon (contant en gepast te voldoen).
Vertrekpunt: London Liverpool Street station

7. Oost-Londen EXTRA: de beste street art in Londen en verborgen parels in Oost-Londen

Collage van twee foto's in Broadway Market en Columbia Road: twee straatjes in de de hipste wijken van Londen

Dit is persoonlijk mijn favoriete rondleiding omdat het me de mogelijkheid biedt om je meer te laten zien van ‘mijn’ Londen. Na het hippe en levendige Shoreditch te hebben gezien, gaan we nog iets verder naar het oosten. Het is verrassend hoe je je in een paar minuten in een heel ander deel van Londen waant. Ik vertel je allereerst over een zeer ambitieus huizenproject en laat je zien hoe de beruchtste sloppenwijk in Londen is omgetoverd tot een oase vol groen en frisse lucht. Daarna breng ik je naar de kleurrijke Columbia Road  waar op zondag de beroemde bloemenmarkt plaatsvindt. We eindigen op Broadway Market, gekenmerkt door de talloze woonboten die liggen aangemeerd in het pittoreske kanaal, en waar op zaterdag een grote boerenmarkt wordt gehouden. Met de vele leuke onafhankelijke restaurants, wijnbarren en kroegen in deze straat, is Broadway Market de ideale plek om te eindigen voor een lekkere lunch of gezellige borrel.

Details wandeling Oost-Londen EXTRA

Duur: 2,5 uur
Kosten: £25 per persoon (contant en gepast te voldoen).
Vertrekpunt: London Liverpool Street station

8. Op maat gemaakte rondleidingen

Wil je erg graag een deel van Londen zien dat niet is genoemd in een van bovenstaande rondleidingen? Of kom je naar Londen met een groep vrienden/familieleden of je school/bedrijf en wil je een speciaal op maat gemaakt programma? Ook dan kun je bij mij terecht!

Stuur me een e-mail (info@dutchgirlinlondon.com) en vermeld daarin de data, het aantal mensen, je wensen en eventuele andere opmerkingen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op zodat we gezamenlijk tot een mooi programma kunnen komen!


Reviews Nederlandse gids in Londen

Als onderdeel van een bezoek aan Londen dat ik organiseerde voor een Nederlands delegatie, wilde ik graag een toer van Londen ‘op maat’ regelen. Via een kennis kreeg ik de aanbeveling Zarina te contacteren – daar heb ik geen spijt van gekregen! Zarina was heel prettig en snel in de communicatie en bovenal dacht ze echt mee over de invulling van de toer. Ik was onder de indruk van haar kennis en haar vlotte, ontspannen manier waarop zij de delegatie rondleidde. Een geslaagd onderdeel van het bezoek! Veel dank!
Eeke Dix – Political attaché Dutch Embassy UK

Op 7 januari 2018 heeft ons gezin een wandeling gemaakt door de wijk Brick Lane met Zarina. Ze heeft ons alle leuke plekken in de wijk laten zien, straten en pleinen waar je zelf niet zou komen. Verder heeft ze een heleboel verteld over de straatkunst die je normaal niet eens zou opvallen. Dus wanneer je in Londen bent en je wilt iets leuk doen, dan is dit zeker een aanrader!

Martin Kruithof

Wij zijn in augustus 2018 een lang weekend met onze 2 tieners naar Londen geweest. Om zoveel mogelijk indrukken op te kunnen doen hebben wij Zarina gevraagd 2 wandelingen te combineren. Naast de bekende highlights in Central London heeft zij ons ook meegenomen naar Shoreditch. Een wijk in Oost Londen die bij ons eigenlijk helemaal niet bekend was. Zarina heeft ons meer verteld over de geschiedenis van deze wijk en ons kennis laten maken met verschillende kunstenaars die hun werk op bijzondere wijze hebben achtergelaten in de straten.
Het is heel fijn schakelen met Zarina. Het contact per mail was al meteen goed. Zarina, nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame tijd in Londen!

Familie Prinsen

Voor de eerste keer organiseerden wij (5 begeleiders) voor een groep van 12 jongeren met een visuele beperking, een citytrip naar Londen. Een grote uitdaging…
Aangezien de stad zo groot is en we graag enkele mooie buurten wilden ontdekken, zochten wij een Nederlandstalige gids die voor ons een rondleiding op maat kon organiseren. En zo contacteerden wij Zarina. Zij hield rekening met de voorstellen die wij deden, en stelde zo een mooie rondleiding op, met een tussenstop in een toffe pub. De buurt die wij verkenden was prachtig, boeiend en voor herhaling vatbaar. Een deel van Londen die wij nog niet kenden.
De uitleg die Zarina gaf was boeiend, interactief en spontaan. Alle jongeren genoten van de middag en Zarina verdiende op het einde van de rondleiding een luid applaus.
Bedankt Zarina om ons mee te nemen in jouw leefwereld.

Bieke Gaudesaboos – De Kade, Brugge

De Harry Potter rondleiding met jou was een mega afsluiter van onze citytrip, sterker nog het was een hoogtepunt welke ik aan iedereen vertel als er naar onze belevenissen gevraagd wordt. We hebben meer gehoord dan de dagen ervoor. Dus nogmaals dank daarvoor. (oktober 2021)

Albert Woord

Zarina is de perfecte gids om je de mooiste plekjes en kunstwerken te tonen in Shoreditch. Met leuke anekdotes en mooie verhalen maakt ze er bovendien een boeiende wandeling van. Een absolute aanrader voor iedereen die deze interessante en artistieke wijk beter wil leren kennen. (maart 2022)

Herbert, Pieter en Nele
Melvin
Luc & Lut en vier tiener kleinkinderen

SaveSave