tours – rondleidingen

Ontdek Londen met een Nederlandse gids! Op deze pagina vind je informatie over mijn Nederlandstalige rondleidingen. Mijn specialiteit is de wandeling door ‘mijn’ Shoreditch, de meest trendy wijk in het multiculturele Oost-Londen. Maar ik verzorg ook Harry Potter tours en wandelingen langs de Theems die je langs het grootste deel van de bekende bezienswaardigheden leiden.

My apologies for non-Dutch speakers, but because I give my guided tours in Dutch, the information about the tours is also only in Dutch. Please feel free to explore London with the help of my pages under London tips.

Find my favourite London city + river walk along the majority of the main attractions and sights there:

How to Plan Your Perfect Weekend in London – Day 1 (+free map)

Persoonlijke mededeling

Vanwege persoonlijke omstandigheden ben ik niet altijd in staat om direct op aanvragen te reageren. Dringende mailtjes beantwoord ik z.s.m. Bedankt voor het begrip.

Voor alle rondleidingen geldt het volgende:
Betalen: De prijzen zijn in Britse ponden. Graag contant en gepast te betalen.
Wanneer: In principe vinden de rondleidingen plaats op zaterdag of zondag (tijdstip in overleg). Kom je liever op een andere dag? Stuur me dan een e-mail (info@dutchgirlinlondon.com) en vermeld de gewenste dag, tijd, welke rondleiding(en) je wilt doen en het aantal personen.
Minimumaantal deelnemers: Geplande rondleidingen gaan alleen door bij minstens 3 deelnemers.
Aanmelding: Stuur me minstens een week van tevoren een e-mail (info@dutchgirlinlondon.com) waarop ik je een bevestiging en alle relevante informatie stuur.

rondleiding-Dutch-Girl-in-London-tour-Shoreditch-Brick-Lane

1. Oost-Londen – Geschiedenis en Street Art in Multicultureel Shoreditch

Ik begon mijn Oost-Londen rondleidingen puur uit persoonlijke interesse en liefde voor deze wijk. Toen ik in 2012 naar Engeland emigreerde en mijn nieuwe thuis vond in Oost-Londen, leende ik tientallen boeken uit de plaatselijke bibliotheek om meer over mijn nieuwe buurt te weten te komen. Gezien de rijke geschiedenis, was er genoeg te lezen!

Tijdens mijn Oost-Londen wandeling leid ik je door de bekende Brick Lane en omliggende straten in deze trendy en artistieke wijk. Het gebied rond Brick Lane is vanwege de strategische ligging door de geschiedenis heen een aantrekkelijke bestemming geweest voor immigranten. Het is daarom geen verrassing dat dit een van de grootste multiculturele wijken van Londen is. In de Victoriaanse periode maakte de beruchte Jack the Ripper de omgeving onveilig en nog wordt dit gebied gebruikt als filmset voor kostuumdrama’s gesitueerd in de Victoriaanse periode.

Brick-Lane-Shoreditch-Tours-rondleiding-Dutch-Girl-in-London

Tegenwoordig is Brick Lane vooral een verzameling van Bengalen (niet voor niets is een deel van Brick Lane officieel omgedoopt tot Banglatown), graffiti-artiesten, hipsters en kunstenaars. Je vindt er onder andere de legendarische bierbrouwerij Truman Brewery waarin tegenwoordig alternatieve kledingzaken, pubs, restaurants, een onafhankelijke platenzaak en nog veel meer gevestigd zijn, maar verder vind je in de straten ook authentieke historische Joodse bakkers, kunstgalerijen, exclusieve kledingboetieks, tientallen curryrestaurants, veel straatkunst en de stille getuigen van het verleden.

Mijn liefde voor street art is in Londen begonnen en ik reis tegenwoordig zelfs vaak af naar bestemmingen die bekend staan om deze waanzinnige kunstvorm. Ik ken daarom de namen van een groot aantal van de artiesten wiens werken we tegenkomen in Shoreditch, het epicentrum van Londense street art scene, en kan je ook iets meer over ze vertellen.

shoreditch-street-art-london-roa-hanbury-street-brick-lane

Details wandeling Oost-Londen

Duur: 90 minuten
Kosten: £15 per persoon (contant en gepast te voldoen). Voor groepjes van 5 of meer volwassen en ook voor jonge kinderen gelden andere prijzen.
Vertrekpunt: London Liverpool Street station
Bijzonderheden: deze rondleiding is eventueel uit te breiden met: 1) de Londen Highlights langs de Theems (zie hieronder) of 2) een stukje verder wandelen in Oost-Londen. Ik laat je namelijk graag nog meer zien van ‘mijn’ Londen en breng je met alle liefde naar Columbia Road  waar op zondag de beroemde bloemenmarkt plaatsvindt en Broadway Market langs het pittoreske kanaal met daarin talloze woonboten, waar op zaterdag een grote boerenmarkt wordt gehouden. Maar wees gewaarschuwd: van de mooie winkeltjes langs beide straten word je ontzettend hebberig! Neem contact met me op voor deze extra optie.

2. Londen Highlights langs de Theems

londen-rondleiding-tower-bridge

Deze rondleiding start bij de Tower of London en de nabijgelegen Tower Bridge, de mooiste brug van de hele stad! We zien de oude pakhuizen waar de Britse zeelui tijdens het koloniale tijdperk hun specerijen en thee naartoe voerden, maar ook het ultramoderne stadhuis. Via de wereldberoemde Tate Modern en de imposante Millennium Bridge eindigen we de rondleiding met een schitterend uitzicht op het Parlement.

Details wandeling Londen Highlights langs de Theems

Duur: 2 uur
Kosten: £20 per persoon (contant en gepast te voldoen). Voor groepjes van 5 of meer volwassen en ook voor jonge kinderen gelden andere prijzen.
Vertrekpunt: Tower Hill metrostation
Bijzonderheden: Deze wandeling is goed te combineren met de Oost-Londen rondleiding (zie hierboven). Stuur me een e-mail (info@dutchgirlinlondon.com) indien je geïnteresseerd bent in deze combi.

3. Harry Potter tour

harry-potter-tour-london

Ben jij ook zo weg van de magische wereld van Harry Potter? Dan is deze rondleiding een echte must! Het grootste deel van de boeken en films mag zich dan wel op Zweinstein afspelen, maar wist je dat er ook talloze locaties in Londen in voorbijkomen? Deze speciale Harry Potter rondleiding start bij het beroemdste perron ter wereld en brengt je langs een aantal prachtige filmlocaties en ook een geheim steegje dat een zeer belangrijke inspiratiebron is geweest voor JK Rowling. Maar we komen ook langs een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden in Centraal Londen waardoor deze rondleiding eigenlijk een goede 2-in-1 optie is.

Details wandeling Harry Potter

Duur: 3 uur
Kosten: £25 per persoon (contant en gepast te voldoen). Voor groepjes van 5 of meer volwassen en ook voor jonge kinderen gelden andere prijzen.
Vertrekpunt: Waar anders dan Platform 9 3/4 in treinstation Kings Cross?!
Bijzonderheden: Voor deze rondleiding wordt ook gebruikgemaakt van de metro dus het is essentieel om een Oystercard (met daarop reistegoed) te hebben.

4. Op maat gemaakte rondleidingen

Wil je erg graag een deel van Londen zien dat niet is genoemd in een van bovenstaande rondleidingen? Of kom je naar Londen met een groep vrienden/familieleden of je school/bedrijf en wil je een speciaal op maat gemaakt programma? Ook dan kun je bij mij terecht!

Stuur me een e-mail (info@dutchgirlinlondon.com) en vermeld daarin de data, het aantal mensen, je wensen en eventuele andere opmerkingen. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op zodat we gezamenlijk tot een mooi programma kunnen komen!


Testimonials

Als onderdeel van een bezoek aan Londen dat ik organiseerde voor een Nederlands delegatie, wilde ik graag een toer van Londen ‘op maat’ regelen. Via een kennis kreeg ik de aanbeveling Zarina te contacteren – daar heb ik geen spijt van gekregen!
Zarina was heel prettig en snel in de communicatie en bovenal dacht ze echt mee over de invulling van de toer. Ik was onder de indruk van haar kennis en haar vlotte, ontspannen manier waarop zij de delegatie rondleidde. Een geslaagd onderdeel van het bezoek! Veel dank!

Eeke Dix – Political attaché Dutch Embassy UK

Op 7 januari 2018 heeft ons gezin een wandeling gemaakt door de wijk Brick Lane met Zarina. Ze heeft ons alle leuke plekken in de wijk laten zien, straten en pleinen waar je zelf niet zou komen. Verder heeft ze een heleboel verteld over de straatkunst die je normaal niet eens zou opvallen. Dus wanneer je in Londen bent en je wilt iets leuk doen, dan is dit zeker een aanrader!

Martin Kruithof

Wij zijn in augustus 2018 een lang weekend met onze 2 tieners naar Londen geweest. Om zoveel mogelijk indrukken op te kunnen doen hebben wij Zarina gevraagd 2 wandelingen te combineren. Naast de bekende highlights in Central London heeft zij ons ook meegenomen naar Shoreditch. Een wijk in Oost Londen die bij ons eigenlijk helemaal niet bekend was. Zarina heeft ons meer verteld over de geschiedenis van deze wijk en ons kennis laten maken met verschillende kunstenaars die hun werk op bijzondere wijze hebben achtergelaten in de straten.
Het is heel fijn schakelen met Zarina. Het contact per mail was al meteen goed. Zarina, nogmaals bedankt voor de leuke en leerzame tijd in Londen!

Familie Prinsen

Voor de eerste keer organiseerden wij (5 begeleiders) voor een groep van 12 jongeren met een visuele beperking, een citytrip naar Londen. Een grote uitdaging…
Aangezien de stad zo groot is en we graag enkele mooie buurten wilden ontdekken, zochten wij een Nederlandstalige gids die voor ons een rondleiding op maat kon organiseren. En zo contacteerden wij Zarina. Zij hield rekening met de voorstellen die wij deden, en stelde zo een mooie rondleiding op, met een tussenstop in een toffe pub. De buurt die wij verkenden was prachtig, boeiend en voor herhaling vatbaar. Een deel van Londen die wij nog niet kenden.
De uitleg die Zarina gaf was boeiend, interactief en spontaan. Alle jongeren genoten van de middag en Zarina verdiende op het einde van de rondleiding een luid applaus.
Bedankt Zarina om ons mee te nemen in jouw leefwereld.

Bieke Gaudesaboos – De Kade, Brugge

SaveSave