The Dutch Girl Tales #6: Mijn terugblik op een zeer enerverende augustus!

The Dutch Girl Tales #6

On the first Sunday of the month I write my monthly Dutch blog post, part of the series The Dutch Girl Tales. // Het is weer de eerste zondag van de maand, dús weer tijd voor een nieuwe aflevering van mijn Nederlandstalig blogserie The Dutch Girl Tales. Vandaag mijn terugblik op een zeer enerverende augustus!

Mijn allereerste fototentoonstelling!

De maand augustus begon al meteen goed toen mijn Instagram-account uit vele honderden inzendingen samen met nog 49 andere social influencers door het Engelse influencer marketingbureau Traverse was geselecteerd om deel te nemen aan een uniek evenement. In samenwerking met Samsung en mobiele telefoonprovider Three kregen wij allemaal een gloednieuwe Samsung Galaxy S9 in bruikleen om de geweldige camerafuncties erop te testen. Om het uiterste uit deze krachtige telefooncamera’s te halen, kregen we ook nog eens de kans om gratis workshops te volgen van een vijftal grote namen op Instagram, zoals de immens populaire A Lady in London.

Het werd niet alleen een leerzame week, maar ook een sociale week omdat ik tijdens de workshops een aantal bloggers en Instagrammers die ik al langere tijd online volgde ook eindelijk eens in het echt kon ontmoeten (zoals bovengenoemde Julie van www.aladyinlondon.com.) Alsof dit allemaal al niet genoeg was, was de kers op de taart toch wel de groepsfototentoonstelling in een prominente kunstgalerij in het sjieke Mayfair! Elke deelnemer had er een door hem/haar genomen foto hangen die we na afloop ook mee naar huis mochten nemen. Die van mij was blijkbaar de grootste print dus je kunt je voorstellen dat de tocht naar huis na de VIP-champagnereceptie niet zonder kleerscheuren verliep, haha!

The Dutch Girl Tales #6 // Dutch Girl in London
Twee bewonderaars van mijn foto (oftewel vriendinnen die gewillig voor mijn foto poseerden).

Op zoek naar Harry Potter-locaties in Londen

Ik maak er niet al te veel ruchtbaarheid aan, maar naast bloggen, reizen en redactiewerk, geef ik ook Nederlandstalige rondleidingen in Londen. In principe focus ik me op ‘mijn’ wijk Shoreditch, de überhippe buurt in Oost-Londen waar je de nieuwste modetrends spot en de mooiste street art kunt bewonderen. Afgelopen maand vond ik tot mijn grote verrassing (en groot genoegen) regelmatig aanvragen voor rondleidingen in mijn mailbox. Gelukkig hadden de mensen diverse wensen en liep ik niet elke keer weer hetzelfde rondje – hoewel dat vanwege het snel veranderende straatbeeld in Oost-Londen absoluut geen straf is.

Rondleiding Londen // Dutch Girl in London

Zo kreeg ik van een Belgische familie het verzoek om ze mee te nemen op een Harry Potter-rondleiding omdat hun drie kinderen grote fans zijn van de magische boekenreeks. De week erop nam ik een Nederlands gezin een hele middag mee op sleeptouw. Na de rondwandeling in Shoreditch begonnen we de tweede helft van onze middag bij de Tower Bridge, veruit de mooiste brug in Londen, en volgden we de Theems en kwamen we langs talloze bezienswaardigheden. Vanwege deze uiteenlopende aanvragen heb ik mijn aanbod van rondleidingen uitgebreid. De verschillende opties vind je op deze pagina.

Mijn Instafame als elektronisch muzikant

Manlief verzamelt nu al een paar jaar zogenoemde modulaire synthesizers, analoge synthesizers waarmee je muziek kunt maken door middel van veel (heel veel!) kabels en draaiknoppen. Ik wilde er al lange tijd zelf mee aan de gang, maar had daar tot deze zomer weinig tijd voor. Een paar weken geleden begon ik voor de gein wat korte filmpjes op Instagram te plaatsen, maar toen een van die filmpjes werd opgepikt door een aantal grote accounts, kreeg die binnen enkele dagen tijd in totaal 80.000 views! De Instagram-account van mijn muzikale alter ego Lady Modular nam in een mum van tijd toe met bijna 3.000 volgers en de eerste aanbiedingen voor optredens en sponsordeals zijn ook al binnen. Het is vrij onwerkelijk moet ik zeggen, maar ik geniet maar van het moment want je weet immers maar nooit hoelang het duurt.

Weekje Nederland: taart, taart en nog eens taart en citytrips naar Antwerpen en Groningen

Na een reislustig begin van het jaar waarin ik tijdens het eerste kwartaal drie keer in Nederland was, naar Nieuw-Zeeland afreisde en ook nog eens citytrips naar Athene en Berlijn maakte, was het tot vorige week toch alweer 3 maanden geleden dat ik voor het laatst een vliegtuig van binnen had gezien. Op zich geen probleem, want ondanks de vele airmiles die ik de afgelopen jaren heb gemaakt, ben ik nog steeds geen groot fan van vliegen.

Manlief en ik gingen samen een weekje naar Nederland vanwege de 70e verjaardag van mijn lieve en grappige vader. Geen wonder dus dat de week voornamelijk in het teken stond van taart, taart en nog eens taart. Vroeger was ik niet bijzonder dol op gebak, maar vanwege het gemis van goede bakkerijen hier in Engeland, heb ik me vorige week flink tegoed gedaan aan diverse vlaaien en slagroomtaarten. Het grootste deel van onze week in Nederland zaten we voornamelijk vastgeplakt aan de bank en wisselden we Netflix-sessies af met afleveringen van Idioten op de weg en Border Security, de favoriete series op de Nederlandse televisie van mij en manlief (wij gaan duidelijk voor kwaliteitstelevisie).

The Dutch Girl Tales #6 // Dutch Girl in London

We hadden ook wel een paar actieve momenten waarbij we een beroep deden op onze benen. Terwijl manlief een dagje naar Amsterdam ging om een van zijn beste vrienden op te zoeken en de indrukwekkende tentoonstelling van het Nederlandse duo Studio Drift in het Stedelijk Museum bezocht, ging ik aan het begin van de vakantie met mijn bestie voor een nachtje naar Antwerpen.

Wist je dat de naam Antwerpen is afgeleid van het woord hand-werpen?

Volgens de legende werd de stad vroeger geterroriseerd door de reus Druon Antigoon die scheepvaarders dwong een hoge tol te betalen. Weigerde je dat te betalen, dan hakte de reus je hand af en wierp deze in de Schelde. De Romeinse soldaat Silvius Brabo wist de reus te verslaan en gaf hem een koekje van eigen deeg door een reuzenhand af te hakken en in de rivier te werpen. Van de naam Brabo werd overigens ook de naam Brabant afgeleid. Je vindt door de hele stad verwijzingen naar dit ‘hand-werpen’, zoals je kunt zien op de foto bovenaan dit artikel. Op de Grote Markt van Antwerpen zie je een beeld van Silvius Brabo die op het punt staat om de hand van Druon Antigoon in de rivier te werpen. 

Ondanks dat Antwerpen vooral bekendstaat als winkelbestemming besloten wij voor een dosis cultuur te gaan en bezochten we maar liefst drie musea, de zeer smakelijke De Koninck brouwerij en ook de kathedraal met de Antwerp City Card waarmee we onszelf minstens €30 hebben bespaard! Meer over onze culturele dag in Antwerpen en ook praktische tips vind je in het artikel Citytrip Antwerpen: cultuur snuiven op een budget op mijn Nederlandstalige reisblog Done That Been There.

Onze laatste dagen in Nederland brachten manlief en ik samen door in Groningen. We zagen er de mooie en indrukwekkende fototentoonstelling van David LaChapelle in het Groninger Museum en gingen ook naar de dansvoorstelling Split van Australische choreografe Lucy Guerin als onderdeel van het Noorderzon Festival. Deze voorstelling is de meest recente samenwerking tussen Lucy en manlief (hij is muzikant en componist) en het was een leuke toevalligheid dat we de Europese première van dit stuk konden zien tijdens ons verblijf in Nederland.

The Dutch Girl Tales #6 // Dutch Girl in London
‘After the Deluge: Cathedral (They Will Ask – Where Is Your God)’ (2007) – David LaChapelle

Zoals je ziet, kan ik terugblikken op een zeer mooie augustusmaand! Behalve deze highlights, heb ik uiteraard ook nog geblogd. Heb je een artikel gemist? Geen nood! Hieronder mijn blogs van de maand augustus nog eens op een rijtje. 

Heb jij iets leuks meegemaakt/gezien/bezocht/gedaan in augustus dat je met me wilt delen? Laat me dan een reactie achter onderaan de pagina.
Tot volgende week weer!
Zarina xx

3 thoughts on “The Dutch Girl Tales #6: Mijn terugblik op een zeer enerverende augustus!

  1. Wat een indrukwekkkende maand! Meer kan ik niet zeggen!
    Ook een beetje omdat ik héél erg moe ben na mijn zorgvakantieweek in Lemele. Ik heb misschien drie weken vakantie nodig om weer bij te komen! 😉
    Ik zal nog wel even de linkjes doorsturen van opa Rossend Llurba voor jullie naar Barcelona gaan de 8e.
    Mooie maand hoor voor jou….

Leave a Reply