The Dutch Girl Tales #13: Tussen taart en trappist

On the first Sunday of the month I write a personal blog post in Dutch. // Het is weer de eerste zondag van de maand dus weer tijd voor mijn maandelijkse Nederlandstalige blog! Vandaag gaat het over heerlijke Hollandse slagroomtaarten, mijn middagje in de kappersstoel en het geplande bezoek aan trappistenadbij de Koningshoeven later vandaag.

Happy birthday to mama!

Het is nu exact een jaar geleden dat ik begon met mijn Nederlandstalige blogserie The Dutch Girl Tales. In eerste instantie een experiment, maar het bloggen in het Nederlands is me goed bevallen en volgens mij weten jullie het ook wel te waarderen.

In mijn eerste ‘Tale’ vertelde ik je hoe een gemiddelde week er voor uitziet als ik weer terug in Nederland ben. In de praktijk betekent dat vooral veel reizen met de trein, op weg naar gezellige koffie- en borreldates met vrienden.

Heb je de eerste aflevering van The Dutch Girl Tales gemist? Lees deze hier terug:

The Dutch Girl Tales #1 Mijn eerste Nederlandstalige blogpost!

Toevallig ben ik op moment van schrijven ook weer in Nederland. Dit keer doe ik het een stuk rustiger aan en heb ik naast een werkbespreking over een mogelijk nieuw spannend project voor een educatieve uitgeverij, alleen met mijn twee besties afgesproken.

De hoofdreden voor mijn bezoekje is namelijk de verjaardag van mijn moeder! Aankomende dinsdag mag ze alweer 66 kaarsjes uitblazen, maar het was gisteren al behoorlijk feest en mijn mond stond de hele dag niet stil. Enerzijds omdat ik de constant aan het kauwen was op de vele lekker hapjes, maar anderzijds omdat ik aan het kletsen was met de visite. Het was weer even fijn om te knuffelen met mijn broer en schoonzus en zoals altijd weer gezellig om mijn grappige stiefzus en ook mijn lievelingsooms en -tante te zien. Na deze dosis familieliefde kan ik er weer eventjes tegenaan!

The Dutch Girl Tales #13 // Dutch Girl in London

Mijn moeder is een zeer geliefd en populair persoon dus rond haar verjaardag is het echt een paar dagen lang feest. Aangezien dit een uitstekend excuus is om dagenlang ongegeneerd taart te eten, hoor je mij niet klagen! Vooral niet omdat ik taarten in Engeland over het algemeen niet te pruimen vind. Echt, ik besef me dat ik voor mijn emigratie de kwaliteit van Nederlandse taarten behoorlijk had onderschat! Ik wist tot vertrek ook niet dat ik zo dol op slagroomtaart was. De mate van zelfinzicht na een emigratie, haha!

Waarom mijn moeder zo geliefd is? Omdat ze zo lief, zorgzaam, behulpzaam en grappig is! Ik schreef een paar jaar geleden een ode aan mijn moeder:

My Mother’s Day Present: An Ode to My Mum

Dag lange lokken!

Zie je mijn lange haren in de foto bovenaan dit artikel? Nou, die lange lokken zijn nu (voorlopig) verleden tijd! Ik had het opeens helemaal gehad met mijn lange haar. Het voelde aan als een beklemmend gordijn om mijn lijf en daar moest ik gewoon iets aan doen. Nu was dit uiteraard niet de eerste keer dat ik riep dat ik mijn haar korter zou laten knippen. Ik ben al vaker zeer ‘vastbesloten’ de kapperszaak ingelopen om er vervolgens toch weer uit te komen op hetzelfde ‘recept’: dode punten eraf en de rest in laagjes knippen.

Maar ik heb het nu dan toch eindelijk gedaan! In plaats van tot halverwege mijn rug, komt mijn haar nu tot mijn schouders. En ik vind het heerlijk! Het is zoveel lichter (en mijn nek doet nu niet zoveel pijn als ik achterover hang wat fijn is voor op de sportschool) en ik heb er mega veel volume in nu, puur natuur! Omdat ik dit bericht nu op de computer van mijn ouders tik en ik niet zo goed weet hoe hun fotobewerkingsprogramma werkt, kan ik er helaas geen foto van plaatsen maar dat komt een volgende keer wel. Houd in de tussentijd mijn Instagram in de gaten, want daar plaats ik met regelmaat foto’s en ook stories van mezelf (ijdel dat ik ben…).

Terrasjesweer

Het belooft vandaag een zomerse lentedag te worden. En daarom hebben bestie en ik afgesproken om vanmiddag naar abdij Koningshoeve in Berkel-Enschot te fietsen. Niet om de zondagsmis bij te wonen, maar om de in-house gebrouwen trappistenbiertjes te drinken in de abdijtuin. Dit is namelijk waar La Trappe trappistbiertjes vandaan komen!

The Dutch Girl Tales #13 // Dutch Girl in London

Deze foto is van vorig jaar in Antwerpen met mijn andere bestie, maar de strekking is hetzelfde als vanmiddag: lekker borrelen en heerlijk bijkletsen met mijn lieve vriendin!

Na een bezoek aan de nieuwe, spectaculair uitziende bibliotheek in Tilburg pakken we de fiets (oh heerlijk om weer te kunnen fietsen!) naar Berkel-Enschot. Volgens Google Maps niet eens een kwartiertje fietsen. Belachelijk dat ik dit nooit heb gedaan toen ik nog gewoon in Tilburg woonde!

Nou luitjes, een heel fijne zondag gewenst verder. Ik ga nu mijn (kortgewiekte) haren föhnen en dan op weg naar Tilburg. Je kunt mijn dag volgen op Instagram Stories.

Geniet van het zonnetje! Wat zijn jouw plannen voor vandaag?
Groetjes, Zarina xx

3 thoughts on “The Dutch Girl Tales #13: Tussen taart en trappist

 1. Gezellig, zo’n verjaardag! En van harte gefeliciteerd met je moeders verjaardag!
  Nederlands gebak en taarten zijn inderdaad heel erg lekker. Mijn oma bakte altijd elke zaterdag een appel- of pruimentaart, al naar gelang het seizoen. En slagroomtaarten voor de verjaardagen, die zou jij zeker gelust hebben! Allerlei soorten koekjes en cakes, heerlijk!
  Je nieuwe kapsel staat je goed. Heel herkenbaar, dat het nu zo licht en makkelijk is! En, het groeit altijd weer aan dus lang kan altijd nog weer.
  Geniet van je dagen hier in NL, hopelijk een beetje mooi weer en veel gezelligheid!
  xx

  1. Beetje laat, maar alsnog bedankt Esther! Ik was vroeger helemaal niet zo dol op taart, maar vanwege het gebrek aan lekker en betaalbaar gebak hier in Engeland geniet ik dubbel van de Nederlandse lekkernijen! Afgelopen weekend ook veel te veel verjaardagstaart op, haha! x

Leave a Reply